Barion Pixel

Kaméleon hatású festék spray, 400 ml

7 490 Ft

Kaméleon effekt, más néven flip-flop pigmentek. Jellegzetességük, hogy a festett felület színe a megfigyelés szögétől változik. Főleg autók optikai tuningjánál kedvelt, de miért is ne festhetnéd le bármidet vele?

 

Törlés
Cikkszám: GECH Kategória:

Leírás

GLINT EFFECT kaméleon hatású festék spray-vel varázslatos színátmeneteket hozhatsz létre fém, fa üveg, kő, papír, lakkozott és némely műanyag felületeken.

Professzionális, autóipari alapanyagokból gyártottuk, hogy tartós legyen kül- és beltéren egyaránt. Egy rétegben körülbelül 2-2,5 m2 felület bevonására elég.

A kaméleon hatás négy színátmenetben jelentkezik, a felületre való rátekintés szögétől függően.

Alkalmazás: a fújni kívánt felületet portól és zsírtól tisztítsd meg és ha nemrég alapoztad, akkor legyen teljesen száraz. Elsősorban fekete felületen javasolt a használata, a színei így jönnek elő leghatározottabban. Termékeink között találsz fekete alapozó festék sprayt, de bármelyik, boltban kapható alkalmas lehet. Más alapszínű felületre is fújhatod, az mindenképpen kaméleon hatású lesz a kezelés után.

A flakont használat előtt addig rázd, amíg a fémgolyó szabadon mozog és minden rázásnál fémesen koppan a flakon oldalán, de minimum egy teljes percig. Így a színpigmentek egyenletesen keverednek el a kötőanyagban és kifújáskor a felületre is egyenletesen kerülnek.

Fújás közben a flakont függőlegesen, a festendő felülettől kb. 15-25 cm állandó távolságban tartsd és mozgasd egyenletesen. A festék megfolyásának elkerülése érdekében inkább több vékony réteget alkalmazz, mint egy vastagot.

A rétegek között 20-30 perc száradási időt hagyj, vagy gyorsítsd meg hőlégfúvóval / hajszárítóval. Ha elégedett vagy a kaméleon hatással, akkor hagyd száradni egy napot és kezeld le utólag 2-3 réteg lakkal, ami lehet fényes és matt is. Erre egyrészt a fizikai behatásoktól való védelem miatt van szükség, másrészt mélységet ad a kaméleon hatású felületnek, amitől még esztétikusabb. Próbafújás egy kevésbé feltűnő helyen mindenképpen javasolt!

A használat +5 és +25 oC közötti hőmérsékleten történjen. *Műanyagra fújás esetén összeférhetőségi próbát kell végezni. Ha 24 óra száradás után a festékréteg körömmel lekaparható, akkor a tapadás nem megfelelő, de egy fizikai behatásoktól megkímélt felületen hosszú időn keresztül rajta maradhat.

Használat után a flakont fejjel lefelé fordítva 2-3 másodpercig fúvatni kell az esetleges szórófej-eltömődést megelőzendő. Ha a szórófej véglegesen eltömődött, beszáradt, egy másik hasonló festék spray szórófejével kicserélhető.

Ha inkább saját festékszóró rendszeredet használnád a spray helyett, akkor ugyanezt a színváltozatot pigmentként is megtalálod webshopunkban.

Színváltozatok

  • A KOLIBRI színváltozatban a CIÁN –> KÉK –> LILA –> PIROS színsor jelenik meg, ahol a cián 90o-os, a piros kb. 10o-os, a kék és a lila valahol a kettő közötti betekintési szögnél jelenik meg.
  • A MEDÚZA színváltozatban a KÉK –> LILA –> PIROS –> NARANCS színsor jelenik meg, ahol a kék 90o-os, a narancs kb. 10o-os, a lila és a piros valahol a kettő közötti betekintési szögnél jelenik meg.
  • A NIMFA színváltozatban a INDIGÓ –> LILA –> PIROS –> NARANCS színsor jelenik meg, ahol az indigó 90o-os, a narancs kb. 10o-os, a lila és a piros valahol a kettő közötti betekintési szögnél jelenik meg.
  • A SELLŐ színváltozatban a MÁLYVA –> PIROS –> NARANCS –> SÁRGA színsor jelenik meg, ahol a mályva 90o-os, a sárga kb. 10o-os, a piros és a narancs valahol a kettő közötti betekintési szögnél jelenik meg.
  • A FŐNIX színváltozatban a PIROS –> NARANCS –> SÁRGA –> KELLY színsor jelenik meg, ahol a piros 90o-os, a kelly (fűzöld) kb. 10o-os, a narancs és a sárga valahol a kettő közötti betekintési szögnél jelenik meg.
  • A PÁVA színváltozatban az ARANY –> KELLY –> ZÖLD –> KÉK színsor jelenik meg, ahol az arany 90o-os, a kék kb. 10o-os, a kelly (fűzöld) és a zöld valahol a kettő közötti betekintési szögnél jelenik meg.

Alu felni kinézete

Alufelni festése kaméleon effekttel

A spray-el készült festések nem adnak olyan eredményt, mint ha egy szakember fújná a felniket profi felszereléssel. Viszont a spray hobbi vagy középhaladó szint a kialakítására tökéletesen alkalmas.

A benne lévő anyag nagyon jó minőségű, de a porlasztása egy ilyen aeroszolnak a szórófej kialakítása és a viszonylag alacsony nyomás miatt nem lesz maximális. Maga a hatás olyan látványos, hogy ezen egy hobbi, vagy középhaladó felhasználónak is tetszeni fog. (Ha kompresszoros festést meg tudsz oldani, akkor válaszd a pigmenteket.)

A fedőlakkozást a kaméleonos réteg teljes száradása, vagyis 24 óra múlva célszerű elvégezni. Elvileg bármelyik oldószeres lakk megfelelő erre. Ha nem folyik meg a festék, akkor nem marja le az alatta lévő réteget.

Egyéb tudnivaló: több vékony rétegben célszerű fújni, nem egyben, mert így nem fog megfojni és nem lesz foltos. A rétegek között fél óra teljen el.

További információk

Tömeg0.1 g
szín

kolibri, medúza, nimfa, sellő, főnix, páva

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kaméleon hatású festék spray, 400 ml” értékelése elsőként