Barion Pixel

Foszforeszkáló pigmentek

1 900 Ft54 070 Ft

A foszforeszkáló termékek esszenciája, amivel szinte bármire sejtelmesen izgalmas fénylő felületet varázsolhatsz. Melyik szín érdekelne?

Törlés

Leírás

Az UnikromGlow foszforeszkáló pigmentek minden általunk forgalmazott foszforeszkáló termék esszenciái. Anyaguk stroncium-aluminát, ez a legújabb generációs foszforeszkáló pigment, a korábbiaknál sokkal tovább és jóval erősebben világít.

A kis üvegcse foszforeszkáló por már önmagában is elég izgalmas látvány tud lenni, ám ha igazán mutatós eredményre vágysz, keverd színtelen lakkba, így szinte bármire sejtelmes fénylő felületet varázsolhatsz.

Hogyan használd?

Az UnikromGlow foszforeszkáló festék néhány felületen nem annyira tartós, például üvegről száradás után rugalmas rétegként könnyen lehúzható. Ezzel ellentétben a lakkba kevert pigment ezeken a felületeken is remekül megtapad, fém vagy műanyag felületekre például tökéletes választás.

Fontos tudnod, hogy a pigmentet ha színes festékbe kevered, akkor az el fogja fedni a foszforeszkáló szemcséket. Ezért mindig csak olyan színtelen lakkot használj, ami az adott felületen jól megtapad. A tartós végeredmény érdekében használhatsz oldószeres vagy víz bázisú lakkot, de akár kétkomponensű műgyantát, vagy ragasztót is.

A keverési arány kiindulásnak legyen kb. 15% pigment + 85% hordozóanyag (például 15 gramm pigment + 85 gramm lakk). Ez az arány műgyanták esetében általában megfelelő arány. Lakkoknál vagy kicsit több pigmentet tegyél a keverékbe, vagy több réteget fess fel. A pigmentek akár airbrush-al is kifújhatók, ehhez körülbelül 20% pigment a jó arány.

A hordozóanyag kiválasztásánál fontos még figyelembe venni, hogy a nagy fajsúlyú pigmentek gyorsan leülepednek egy híg folyadékban és pár nap alatt eléggé belekeményednek az edény aljába. Emiatt célszerű közvetlenül a felhasználás előtt elvégezni a bekeverést és csak olyan mennyiségben, amennyi el is fogy.

Élettartamuk 15-20 év.

Mint semmilyen port, ezt sem célszerű belélegezni, viselj porálarcot a kezelésekor!

Ez is érdekelhet:

További információk

Tömeg0.1 g
Szín

neonzöld, vízkék, azúrkék, lime, magenta, ibolya, mandarin, napsárga, korall, citrom, lila, fehér, égkék, narancs, piros

Kiszerelés

15 gramm, 45 gramm, 225 gramm, 1000 gramm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Foszforeszkáló pigmentek” értékelése elsőként