Barion Pixel

Foszforeszkáló festék

1 090 Ft18 600 Ft

Varázsold el otthonodat a világító festékek derengő, vagy épp meglepően hosszan tartó, erős foszforeszkáló fényével! Melyik szín érdekelne?

Törlés

Leírás

Szuper jó. Nem gondoltam volna ilyen erősen világít a sötétben és ami még nagyon jó, hogy könnyedén “feltöltődik”, ha megfelelően éri fény. Nagyon jól néz ki éjszakánként. Domi

Nappal lehet, hogy csak egy hétköznapi, egyszínű fal… ám amikor leszáll az éj, akkor kezdetét veszi a varázslat! Nappali fényben nem, vagy alig látszó minták rajzolódnak ki fokozatosan a sötétben: virágok jelennek meg az ajtófélfákon, a villanykapcsoló mellől épp egy marék pillangó rebben föl, egy város távoli fényei a nappali falán, a hálószobában pedig maga a csillagos égbolt… mintha csak egy álomvilág kelne életre. Tarts velünk Te is a világító festékek birodalmába!

Az UnikromGlow egyedülállóan nagy fényerejű, órákon át utánvilágító foszforeszkáló festék  feltöltődéséhez nincs szükség speciális fényforrásra, akár a félig leeresztett redőny alatt beszűrődő fény is feltölti annyira, hogy egész éjjel – fokozatosan halványulva – világítson. Látszólagos fényerejét tovább növelheted, ha több rétegben viszed föl a festéket, állandó UV fényforrás mellett pedig folyamatosan fog ragyogni a festett felület.

Világító festés a szobában

Hogyan találd meg a tökéletes színt?

A színek kiválasztásakor egy szempontot mindenképp érdemes mérlegelni: szeretnéd-e, hogy a felfestett minta nappali fényben is látszódjon halványan, vagy titkait őrizze meg az éjszakának. A képeken láthatod a festékek nappali, illetve éjszakai színét, azonban vigyázz, mert a festék és az alapfelület színe összeadódik, így mindenképpen az alapfelülettel harmonizáló színt javaslunk. A neonzöld festék például fehér alapon, világosban semleges, nagyon halvány sárgás színű, sötétben pedig sárgás-zöld erős fénnyel világít, ha pedig esetleg mintás alapfelületre festettünk vele, azok jól láthatók maradnak a világító festék alatt is. Ezzel szemben például az égkék festék nappali fényben is erős kék színével díszíti a festett felületet.

Az alapfelület színe, tónusa azonban nem csak a világító festék nappali színét befolyásolhatja, hanem a látszólagos fényerejét is, minél világosabb az alapfelület, annál erősebb lesz a fényerő. A viszonylag nagy pigment szemcsék miatt száradás után enyhén érdes, matt felület keletkezik. A réteg védelme érdekében felülfestheted színtelen beltéri lakkal.

Világító festék: A festékek nappali és éjjeli színei, fényerejük (Katt a listáért!)

Mire figyelj festéskor

Könnyen kezelhető festék, kiválóan tapad porózus felületekre, mint például fal, papír, fa, gipsz, textil, kő.

Állandó igénybevételnek, dörzsölődésnek, hajlítgatásnak kitett, rugalmas felületek festésére korlátozott mértékben alkalmas, a festékréteg – habár rugalmas – egy idő után megrepedezhet. A fényes műanyag felületeket festés előtt finom dörzspapírral érdesítsd, majd portalanítsd. Üvegre is jól tapad, de előtte alapos portalanítás és zsírmentesítés szükséges; száradás után rugalmas rétegként lehúzható. Sűrűbb a hagyományos festékeknél, így egyszeri felfestéssel is megfelelően vastag réteget vihetsz fel. Általában 2-3 rétegnél több nem szükséges. Kiadóssága kicsit kevesebb egy hagyományos festéknél, egy 30 grammos tégellyel körülbelül 4-5 db A4-es lapnak megfelelő méretű felületet tudsz befedni.

Nagyobb, fedett felületeket rövid szőrű plüss hengerrel (lakkozó hengerrel), szivaccsal, vagy sablon ecsettel fess. Kontúrokat, vonalas alakzatokat vékony hegyes, vagy lapított ecsettel. Pöttyöket (pl. csillagplafonnál) egy egyszerű fültisztítóval, vagy fapálcával tegyél fel a felületre. Ha megszáradt, a felület nedves ruhával tisztítható.

Kitűnően alkalmazható olyan megvilágítatlan kocsibeállók jelzésére, melyeket csak természetes fény ér. Ha viszont a kocsi fényszórója meg tudja világítani az út melletti területet, akkor érdemes a fényvisszaverő festékben és pigmentben gondolkodni!

Kipróbáltam!

10 mp-ig megvilágítottam a festéket a telefon lámpájával és az alábbi képet tudtam fényképezni! A hosszabb hatásért viszont nagyobb fény-időt kell biztosítani.)

Mennyi idő kell, hogy feltöltődjön a fluoreszkáló festék?

 

Ez is érdekelhet:

További információk

Tömeg0.03 g
Szín

10+1 ajándék, neonzöld, vízkék, citrom, azúrkék, ibolya, korall, lime, magenta, napsárga, narancs

Kiszerelés

30 gramm, 150 gramm, 850 gramm

Értékelések

 1. Domi

  Szuper jó. Nem gondoltam volna ilyen erősen világít a sötétben és ami még nagyon jó, hogy könnyedén “feltöltődik”, ha megfelelően éri fény. Nagyon jól néz ki éjszakánként.

 2. Gabriella

  Sziasztok!
  Én először nagyon izgultam, úgyhogy direkt csak a csempén próbáltam ki, hogy ha mégse sikerülne túl jól, akkor könnyen le tudjam szedni…. csak kicsi pöttyöket tettem, bézs csempe, neonzöld festék, egy-egy csempére kb. 2-3 pöttyöt. Szerencsére fényben szinte egyáltalán nem látszik, ellenben mikor először lekapcsoltam a lámpát…komolyan elakadt a lélegzetem! Tényleg nagyon erős a fénye, és már ez a néhány pötty is nagyon izgalmassá tette a konyhát!!
  Slussz poén: lakótársamnak mikor először mutattam, első reakciója az volt, mennyire gyerekes… aztán pár óra múlva arra mentem ki a konyhába, hogy áll a sötétben és vizsgálgatja a világító pöttyöket a csempén… végül megkért, hogy a teljes konyhát pöttyözzem már be, annyira tetszik neki is 😀

 3. Anyy

  Ajándékba kaptuk a festéket. Nehezen találtuk ki a helyet, ahol nem feltűnő, de hasznos. Végül a fürdőszoba ajtóra rajzoltunk vele pillangókat. Nagyon tetszik, mert villanyfénynél a fényes ajtón matt pillangók röpködnek, sötétben pedig ragyognak. Nappal nem zavaró a minta, sötétben pedig különleges.
  Hasznát pedig abban látom, hogy nem kell villanyt gyújtani amikor éjszaka kimegyek: nem megyek neki az ajtófélfának, mert látom, hol az ajtó. Szuper!

 4. H. Krisztina

  Üvegre, mécsestartóra és vászonra próbáltuk eddig a gyerekekkel, a napköziben nagy sikere volt, úgyhogy nem volt kérdés, a nyári táborokhoz is bevetem majd. Egyszerűen, könnyen kezelhető kisgyerekeknek is, és szuperül világít, csak ajánlani tudom.

Mondd el a véleményed