Barion Pixel

Lumisol ng foszforeszkáló oldószeres szitafesték – neonzöld, 250 g

15 465 Ft53 795 Ft

A foszforeszkáló szitafesték külalakja

A LumiSol NG szitafesték egy sűrű, megvilágítás alatt halványsárgás színű, krémszerű paszta. UV-fénnyel való feltöltődés után kezdetben erős, de fokozatosan halványuló élénk zöldes-sárga színnel világít. Megjegyzés: UV-fény tartalma nemcsak a speciális fényforrásoknak van, hanem a fénycsöveknek, takarékos izzóknak és a hagyományos izzóknak is.

Használatra kész állapotban kerül leszállításra. A festék felkeverése nem szükséges, mert hacsak nem lett előzőleg túlságosan felhígítva, a benne lévő pigment szemcsék – nagy fajsúlyuk ellenére – soha nem ülepednek le. Hosszabb idejű – több hónap – érintetlen tárolás után a felszínen kis mennyiségű színtelen folyadék kiválása lehetséges. Ez nem minőségbeli romlás, átkeveréssel a termék eredeti állapotába visszaállítható.

A szitafesték felhasználása

A termék gyártásához felhasznált foszforeszkáló pigmentek jellemzője a viszonylag nagy szemcseméret. Ez szükséges az utánvilágítás megfelelő fényerejének és hosszának biztosításához, egyben speciális alkalmazásbeli követelményeket is támaszt.

A nyomáshoz használt szitaszövet javasolt sűrűsége 32-43, maximum 90.

A nyomat rétegvastagsága nagyobb, mint egy hagyományos festék esetében, ezért a száradási idő is hosszabb, de maximum 50 Celsius-fokos légáramlattal a folyamat gyorsítható. Száradás után a nyomat felülete matt és érdes, emiatt egy rá kerülő kontrasztos ábra vagy szöveg vonalai egyenetlenek, „recések” lehetnek. Ennek kiküszöbölésére a foszforeszkáló nyomatot teljes száradás után felül kell nyomni egy színtelen lakkal, mely kiegyenlíti a pigment szemcséi által előidézett érdességet, majd – szintén teljes száradás után – erre kerüljön a vonalas nyomat.

A DIN 67510-es szabvány előírásainak megfelelő biztonságtechnikai utánvilágító táblák nyomásához maximum 43-as szitaszövettel, hígítás nélkül alkalmazandó, legalább egy rétegben nyomva. Több réteg felvitele köztes szárítással a fénysűrűséget növeli. Kemény, lekerekített rákelgumi használata javasolt.

Fontos, hogy a nyomathordozó legyen fehér, vagy nagyon világos árnyalatú, mert ez nagyban befolyásolja a nyomat optikai tulajdonságait. Ha sötét, akkor jól fedő fehérrel kell az alapot előkészíteni.

A foszforeszkáló pigment szemcsék nagy keménységű, szabálytalan kristályok. Ez a nyomás során használt eszközök gyorsabb kopását idézheti elő.

Beltéri használatra javasolt, próbanyomás elvégzése minden esetben szükséges.

A szitafesték kiadóssága

Eddigi tapasztalatok és visszajelzések alapján 1 kg Lumisol NG szitafesték, 43-as szövettel egy rétegben nyomva körülbelül 11-12 négyzetméter felület 100%-os lefedésére elegendő.

Segédanyagok használata

Szükség esetén hígítása nitrohígítóval lehetséges, de egyéb univerzális hígítók is megfelelők lehetnek, ehhez kis mennyiségű anyagon teszt elvégzése szükséges. Hígító hozzáadása után a festéket alaposan át kell keverni, ellenkező esetben a foszforeszkáló szemcsék eloszlása egyenetlen lesz, ami „fényfoltosságot” eredményez.

Megjegyzés

Ezt az adatlapot többéves kutatás, fejlesztés, tapasztalat és a vásárlóink visszajelzései alapján állítottuk össze a legjobb tudásunk szerint. Ennek ellenére a termék felhasználásakor olyan egyedi körülmények adódhatnak, amelyek az elvárt eredményektől eltérőeket produkálhatnak. Emiatt minden esetben végezzen előzetes teszteket az adott eszközökkel a konkrét nyomathordozókon és így bizonyosodjon meg arról, hogy a LumiSol NG foszforeszkáló szitafesték az, amire Önnek igazán szüksége van. Az előzetes tesztek gazdaságos elvégzését segítendő a termék 250 grammos kiszerelésben is kapható.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

LumiSol NG foszforeszkáló oldószeres szitafesték hosszú utánvilágítási idővel rendelkezik, alkalmas dekorációs nyomatok és – a megfelelő alkalmazási előírásokat betartva – biztonságtechnikai utánvilágító jelölések kivitelezésére papír, karton, lágy és kemény PVC, ezekből készült öntapadó fólia és polisztirol nyomathordozó felületeken.

További információk

TömegN/A
Kiszerelés

250g, 1000g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lumisol ng foszforeszkáló oldószeres szitafesték – neonzöld, 250 g” értékelése elsőként