Barion Pixel

Lumiplast ng foszforeszkáló plasztizol szitafesték – neonzöld, 250 g

11 615 Ft40 315 Ft

LumiPlast NG egy hosszú utánvilágítási idejű, foszforeszkáló, plasztizol szitafesték, mely alkalmas pamut, pamut-keverék és – katalizátor hozzáadásával – többféle szintetikus textília nyomására. Rögzítés után a kész nyomat rugalmas, mosásnak jól ellenáll. Transzfernyomatok készítésére is alkalmas.

Törlés

Leírás

A foszforeszkáló plasztizol szitafesték külalakja

A LumiPlast NG szitafesték egy sűrű, megvilágítás alatt halványsárgás színű, krémszerű paszta. UV-fénnyel való feltöltődés után kezdetben erős, de fokozatosan halványuló, zöldes-sárga színnel világít.

Megjegyzés: UV-fény tartalma nemcsak a speciális fényforrásoknak van, hanem a fénycsöveknek, takarékos izzóknak és a hagyományos izzóknak is.

Használatra kész állapotban kerül leszállításra. A festék felkeverése nem szükséges, mert hacsak nem lett előzőleg túlságosan felhígítva, a benne lévő pigment szemcsék – nagy fajsúlyuk ellenére – soha nem ülepednek le, de a nyomáshoz megfelelő állag eléréséhez a felkeverésére szükség lehet.

Csak hő hatására szárad. Szavatossági ideje zárt edényzetben, 35 oC alatt tárolva korlátlan.

A foszforeszkáló plasztizol szitafesték nyomása

A termék gyártásához felhasznált foszforeszkáló pigmentek jellemzője a viszonylag nagy szemcseméret. Ez szükséges az utánvilágítás megfelelő fényerejének és hosszának biztosításához, egyben speciális alkalmazásbeli követelményeket is támaszt.

A nyomáshoz használt szitaszövet bármilyen típusú lehet, javasolt sűrűsége 32-43, de maximum 90.

Katalizátor használata 50% műszál-tartalom felett javasolt, 1,5-2 tömeg %-ban kell a festékhez keverni, amit ezután 4-8 órán belül fel kell használni. Kemény, lekerekített rákel gumi használata javasolt. A foszforeszkáló pigment szemcsék nagy keménységű, szabálytalan kristályok. Ez a nyomás során használt eszközök gyorsabb kopását idézheti elő.

Hőkezelése

A LumiPlast NG csak hőkezelés révén válik száraz filmmé. Mivel a termelési körülmények és a nyomtatott textíliák különbözőek, az alábbi értékek csak irányadóak. A gyártás megkezdése előtt hőrögzítési tesztet kell végezni. Ha a hőrögzítés hibás, akkor a színtartósság gyenge, a tapadás kismértékű lesz és növekszik a festékveszteség. A megfelelő hőrögzítés érdekében a festékfilmnek 140 oC-ra van szüksége 2-3 percig. Köztes hőkezelés esetén a színek nyomása között 20-30 mp-ig 100 C szükséges, majd az utolsó szín rányomása után a teljes hőrögzítés következik a már megadott értékek alapján. Több réteg felvitele köztes szárítással a fénysűrűséget növeli. A nyomat rétegvastagsága nagyobb, mint egy hagyományos festék esetében, ezért a hőkezelés ideje a szokásosnál valamivel hosszabb.

Fontos, hogy a nyomathordozó legyen fehér, vagy nagyon világos árnyalatú, mert ez nagyban befolyásolja a nyomat optikai tulajdonságait. Ha sötét, akkor jól fedő fehérrel kell az alapot előkészíteni.

Próbanyomás elvégzése minden esetben szükséges.

Kiadóssága

Eddigi tapasztalatok és visszajelzések alapján 1 kg LumiPlast NG szitafesték, 43-as szövettel egy rétegben
nyomva körülbelül 10-11 négyzetméter felület 100%-os lefedésére elegendő.

Segédanyagok

Szükség esetén maximum 3% LumiPlast-DP hígító hozzáadása lehetséges. A rendszer túlzott felhígítása a foszforeszkáló pigment szemcsék ülepedését idézheti elő. A hígító hozzáadása után a festéket alaposan át kell keverni, ellenkező esetben a foszforeszkáló szemcsék eloszlása egyenetlen lesz, ami „fényfoltosságot” eredményez.

Megjegyzés

A termék felhasználásakor olyan egyedi körülmények adódhatnak, amelyek az elvárt eredményektől eltérőeket produkálhatnak. Emiatt minden esetben végezzen előzetes teszteket az adott eszközökkel a konkrét  nyomathordozókon és így bizonyosodjon meg arról, hogy a LumiPlast NG foszforeszkáló szitafesték az, amire Önnek igazán szüksége van. Az előzetes tesztek gazdaságos elvégzését segítendő a termék 250 grammos kiszerelésben is kapható.

További információk

TömegN/A
Kiszerelés

250g, 1000g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lumiplast ng foszforeszkáló plasztizol szitafesték – neonzöld, 250 g” értékelése elsőként