A világító festékek színe nappal és éjszaka, fényerejük

Foszforeszkáló festékek szín erősségei

Világító festék: nappali és éjszakai szín, fényerő

 

 A világító festékek színeinek kiválasztásakor két szempontot mindenképp érdemes mérlegelni.

Egyrészt szeretnéd-e, hogy a felfestett minta nappali fényben is látszódjon halványan, vagy titkait őrizze meg az éjszakának? Arra érdemes vigyáznod, hogy a festék és az alapfelület színe összeadódik, ezért mindenképp az alapfelülettel harmonizáló színt javaslunk. Azt is fontos tudod, hogy a festék nappali és éjszakai színe eltérhet, a napsárga festék például sötétben élénk sárgás-zöld fénnyel világít.

Másrészt pedig a különböző festékek fényereje színenként eltérő, és szintén függ az alapfelülettől is: minél erősebb az alapfelület színe, annál több rétegben érdemes fölvinni a festéket a kívánt fényerősség elérése érdekében. A leglátványosabb hatást fehér alapon érhetjük el. A fényerőt 10-es skálán jelölve a világító festékek az alábbi világítási skála szerint jönnek sorban:

foszforeszkáló festék nappali szín

A világító festékek színe, fényereje

10 – Neonzöld

A legerősebb fényű foszforeszkáló festék. Világosban semleges, halvány sárga színű, nem fedi el az alapszínt, akár mintákra is festhetsz vele, azok nappal is láthatók maradnak. Sötétben élénk sárgás-zöld színnel világít 8-10 órán keresztül, fokozatosan halványodva.

Világító festék neonzöld

9 – Citrom

Világosban citromsárga színű festék, mely az alapszínt erősen megváltoztatja, de nem fedi el teljesen, így ha mintákra festenél vele, a minták láthatók maradnak. Sötétben élénk sárgás-zöld fénnyel világít 8-9 órán keresztül, fokozatosan halványodva.

Világító festék - citrom

8 – Narancs

A narancs színű foszforeszkáló festék az alapszínt erősen megváltoztatja ugyan, de nem fedi el teljesen. Ha mintákra festenél vele, világosban a minták láthatók maradnak alatta. Sötétben sárga fénnyel világít 7-8 órán keresztül, fokozatosan halványodva.

Világító festék - napsárga

8 – Lime

Világosban élénk zöld színű festék, mely erősen megváltoztatja az alapszínt, de nem fedi el teljesen, ezért ha mintákra festenél vele, a minták láthatók maradnak alatta. Sötétben sárgás-zöld fénnyel világít 7-8 órán keresztül, fokozatosan halványodva.

Világító festék - lime

8 – Napsárga

A napsárga színű foszforeszkáló festék az alapszínt erősen megváltoztatja, de nem fedi el teljesen, így ha mintás felületet festenél be vele, a minták világosban láthatók maradnak alatta. Sötétben élénk sárgás-zöld fénnyel világít 7-8 órán keresztül, fokozatosan halványodva.

Világító festék - napsárga

7 – Korall

Világosban korall színű, mely erősen megváltoztatja az alapszínt, de nem fedi el teljesen, ezért ha mintákra festenél vele, azok láthatók maradnak alatta. Sötétben kékes-rózsaszín fénnyel világít 6-8 órán keresztül, fokozatosan halványodva.

Világító festék - korall

6 – Magenta

Világosban magenta színű, mely erősen megváltoztatja az alapszínt, de nem fedi el teljesen, ezért ha mintákra festenél vele, azok láthatók maradnak alatta. Sötétben kékes-rózsaszín fénnyel világít 5-6 órán át, fokozatosan halványodva.

Világító festék - magenta

6 – Vízkék

Világosban halvány kék festék, mely erősen megváltoztatja az alapszínt, de nem fedi el teljesen, ezért ha mintákra festenél vele, azok láthatók maradnak alatta. Sötétben világoskék fénnyel világít 5-6 órán át, fokozatosan halványodva.

Világító festék - vízkék

6 – Égkék

Az égkék színű foszforeszkáló festék az alapszínt talán leginkább megváltoztató, erős szín, mely azonban nem teljesen fedi el az alapot, ezért ha mintás felületre festenél vele, világosban a minták láthatók maradnak alatta. Sötétben kékes fénnyel világít 5-6 órán át, fokozatosan halványodva.

Világító festék - égkék

6 – Ibolya

Az ibolya színű foszforeszkáló festék az alapszínt erősen megváltoztatja, de nem fedi el teljesen, így ha mintás felületet festenél be vele, a minták világosban láthatók maradnak alatta. Sötétben kékes-lila fénnyel világít 4-6 órán keresztül, fokozatosan halványodva.

Világító festék - ibolya

Jelen cikk egyetlen képbe sűrítve tehát:

Kapcsolódó termékeink

Kreatív cikkeink

elefánt festmény nappal
Uncategorized
Gabriella

Holdfény a vásznon? Mutatjuk!

Hogyan lehet élethű a holdfény a vásznon? Tímea festményén láthatod te is, hogyan érdemes nekifogni! Visszajelzéseitek, személyes történeteitek, kreativitásotok és az a töretlen szeretet és

Read More »
elefánt festmény nappal
Uncategorized
Gabriella

Holdfény a vásznon? Mutatjuk!

Hogyan lehet élethű a holdfény a vásznon? Tímea festményén láthatod te is, hogyan érdemes nekifogni! Visszajelzéseitek, személyes történeteitek, kreativitásotok és az a töretlen szeretet és

Tovább olvasom...

Mondd el véleményed!

Videok

Ti küldtétek

Hogyan használd a világító festéket: útmutató

Fess fényt furfangos festékkel, egyszerűen!

Legyen szó a világító festék kreatív, hasznos, vagy akár különleges felhasználási lehetőségeiről, ötlettárunkban biztos találsz olyan inspiráló ötleteket, melyeket akár különösebb kézügyesség nélkül is megvalósíthatsz, további bővítéséhez pedig csak a fantáziád szabhat határt!