Barion Pixel

Kényelmes kocsibeálló, avagy mire jó a fényvisszaverő akril festék?

fényvisszaverő akril festék kerékpár

Amikor esti programról hazaérve próbálunk előre, vagy tolatva “beletalálni” a kocsibeállóba a fal, a garázsajtó, kósza oszlopok, a hátsó lámpa vagy a visszapillantó tükör lehorzsolása nélkül, akkor jó szolgálatot tehet a fényvisszaverő akril festék

Rossz látási viszonyok között, gyéren megvilágított terekben mutatja az utat, vezeti a szemünket és a kezünket, illetve segíti és megelőzi a vicces és nagyon is komoly „csattanókat” egyaránt.

Mit szólnál, ha a KRESZ táblákhoz, a trendi sportcipőkhöz, vagy a kerékpáros láthatósági mellényhez hasonló fényvisszaverő hatást tudnál elérni te is pár perc alatt néhány egyszerű trükkel és eszközzel? Ha otthoni tereidben meg tudnád előzni a „sötétben tapogatózást”? 

Íme, a fényvisszaverő festék használatának legfontosabb tudnivalói és alkalmazási területei!

 

A kocsibeállóhoz hány tégely fényvisszaverő akril festékre lesz szükségem?

Ez függ attól a felülettől, amit be szeretnél festeni, illetve attól, hány rétegben akarod a fényvisszaverő csíkokat, nyilakat, feliratokat vagy kreatív ábrákat megvalósítani. Vedd figyelembe azt is, hogy ecsethez és teddy hengerhez más-más mennyiség szükséges.

 Aranyszabály: 100g festék kb. 1 négyzetméter sík felület festésére alkalmas 1 rétegben. Festési módtól függően több réteg felfestésére is szükség lehet – ekkor viszont figyelj rá, hogy a köztes szárítást mindenképpen végezd el!

 

Hova festhetek vele és hova ne?

Minden vízszintes és függőleges felület szóba jöhet, ami segíti a manőverezést. Ágyásszegély, járdaszegély, betonút közepe, garázs belső fala, kocsibeálló oszlopai. 

Ne fess viszont keréknyomra, mert ha a festékre ráhajtasz, idővel feltöredezhet és tönkre mehet.

 

Mennyi a száradási idő?

fényvisszaverő akril festéknél a más vízbázisú lakkoknál szokott idővel számolhatsz.

 

Mennyire tartós a fényvisszaverő festék?

Ha nem rajta közlekedsz, a „macskaszem” hatás évekig kitart. Ha kültéren használod, ajánlott vízbázisú kültéri lakkal a felületet lekenni, hogy bírja az évszakok és az időjárás viszontagságait.

 

Magától világít a festék sötétben?

Nem. Ahhoz, hogy látsszon, meg kell világtani. A fényt a fényforrás irányába veri vissza. Ha a fényszóród fénye ráesik, akkor a festékben lévő üveggyöngyöknek köszönhetően válik láthatóvá. Mivel a festék színtelen, normál látási viszonyok között láthatatlan.

Mire használható még a fényvisszaverő effekt?

 

  • Húzz egy csíkot a kutyanyakörvre és irány egy kiadós esti séta (a zseblámpát ne felejtsd otthon)!
  • A kerti bútor, a hinta, a játszóház vagy a diófa is kaphat „megkülönböztető jelzést”, ha a garázs felé vezető úton biztonsággal ki szeretnéd kerülni őket.
  • Fess sapkára, hátizsákra, hogy láthatóvá válj biciklizés vagy stoppolás közben!
  • Dobd fel motorodat, kerékpárodat pár mutatós csíkkal, pöttyel, motívummal.
  • Halloween-kor meglepő hatásokkal láthatod el a cukorkagyűjtésre induló gyerekeket.
  • Családi szabadulószoba vagy kincskereső játék furfangos eleme lehet a megoldáshoz vezető jelszó vagy kód falra festése.
  • Ha szerettek otthon vetíteni, szuper éles képminőséget varázsolhatsz, ha a projektor vagy diavetítő fényét olyan falszakaszra irányítod, amit előtte fényvisszaverő festékkel kentél le.
elefánt festmény nappal
Világító festék
Gabriella

Holdfény a vásznon? Mutatjuk!

Hogyan lehet élethű a holdfény a vásznon? Tímea festményén láthatod te is, hogyan érdemes nekifogni! Visszajelzéseitek, személyes történeteitek, kreativitásotok és az a töretlen szeretet és

Tovább olvasom...

Mondd el véleményed!

Hogyan használd a világító festéket: útmutató

Fess fényt furfangos festékkel, egyszerűen!

Legyen szó a világító festék kreatív, hasznos, vagy akár különleges felhasználási lehetőségeiről, ötlettárunkban biztos találsz olyan inspiráló ötleteket, melyeket akár különösebb kézügyesség nélkül is megvalósíthatsz, további bővítéséhez pedig csak a fantáziád szabhat határt!