Világító festék: Tippek első alkalomra a tökéletes végeredményért

sötétben festés világító festékkel

Miután képzeletben már rengetegszer eljátszottál a gondolattal, mit és hogyan fogsz festeni, elképzelted a végeredményt, sőt, barátaid elismerő tekinteteit is, úgy érezheted, épp itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjél. Szabaddá teszed egy egész délutánodat, beraksz valami könnyed, vidám zeneválogatást, készítesz egy csésze teát, kikészíted az ecseteket, festékeket, és…..

Kitör a pánik! Mert az hagyján, hogy kinek milyen a kézügyessége, de mi van, ha a színes falon, amire terveztél festeni, világosban alig látszik az a pár tétova, vékony vonal, amit tesztelés gyanánt húzol, ráadásul így folyamatában sem fogod látni, hogy épp mit alkotsz, vagy esetleg elrontottad-e!

Láttam a neten egy videót, amiben két férfi kipróbálta a világító festéket…. világosban. Ha nem akarsz úgy járni, mint ők, akkor megmutatom, hogyan fess anélkül, hogy a sötétben kéne tapogatódznod a végeredményt illetően, nehogy csak utólag érjen meglepetés. Sőt, alkotásod a szemed láttára fog fokozatosan életre kelni!

Szóval miután kikészítettél minden szükséges kelléket, a festéket rakd közvetlenül egy neonlámpa alá kb. fél órára, közben pedig ha nem bízol a kézügyességedben, keress a neten néhány szép mintát, amiket egy keményebb lapra ki tudsz nyomtatni és kivágni. Mire elkészülnek a házi sablonok, addigra a festék is feltöltődik: már a dobozban is erősen világítani fog. Nincs hát más hátra, mint besötétíteni kicsit, és a könnyed francia sanzonok dallamát dúdolva munkához látni a félhomályban (sólámpa, gyertyafény, vagy akár a szomszéd szobából átszűrődő villanyfény is tökéletes a festéshez).

Mikor én festettem először és kinyitottam a tubust, nem hittem a szememnek! Filmeken a titkos elixíreket, varázsitalokat szokták így ábrázolni, és ez a mágikus anyag most az én kezemben is ott volt. Teljesen elvarázsolt, ahogy a besötétített szobában a fekete ecsetet láttam belemerülni a fénylő anyagba, majd mikor kiemeltem, már az ecset vége is világított… Varázslók ismerhetik talán ezt az érzést, mikor varázspálcájukkal teremtenek, hiszen ott álltam a lakás közepén kezemben a varázsecsettel, és ahová csak érintettem, mindenhol apró fényeket, formákat teremthettem és kelthettem életre.

Ennél az élménynél már csak az volt döbbenetesebb, mikor úgy éreztem, művem elkészült, úgyhogy kíváncsian lekapcsoltam a fényeket. Ott álltam a koromsötét szobában, a festett minták pedig ragyogtak körben mindenhol! Percekig csak álltam és nem hittem a szememnek… Nos, ezért lett kreatív ötlettárunk címe az, hogy Fess fényt furfangos festékkel, egyszerűen!

Remélem, neked is legalább ekkora élmény lesz az alkotás és sok örömöt találsz majd benne!

Kérlek, oszd meg tapasztalataidat, eredményeidet te is. Küldj egy videót vagy képet, és mi örömmel közzétesszük a honlapon, hogy ezzel másokat is minél több szépség alkotására inspirálhassunk!

Mondd el véleményed!

Videok

Ti küldtétek

Hogyan használd a világító festéket: útmutató

Fess fényt furfangos festékkel, egyszerűen!

Legyen szó a világító festék kreatív, hasznos, vagy akár különleges felhasználási lehetőségeiről, ötlettárunkban biztos találsz olyan inspiráló ötleteket, melyeket akár különösebb kézügyesség nélkül is megvalósíthatsz, további bővítéséhez pedig csak a fantáziád szabhat határt!