Barion Pixel

Világító “festékes” ötletek karácsonyra

fluoreszkáló karácsony

A karácsony közeledtével talán épp nem azon töröd a fejed, hogy milyen világító festéket vásárolj, de a helyzet az, hogy a természetes dekorációk kedvelőinek kivételével, akik valószínűleg a szalmadíszekre, a natúr csomagolóanyagokra, a raffia kötözőkre, a szárított termésekre és a visszafogott színekre esküsznek, sokan imádják az ünnepek csillogását, a piros, az arany, a fehér, a zöld, és az ezüst elegáns, mégis életteli hangulatát, és szívesen kísérleteznek merész, formabontó, vagy akár stílustörő megoldásokkal.

Íme néhány tipp kalandvágyók számára, akik nem riadnak vissza egy kis karácsonyi vagányságtól!

Csillogó, villogó hatások

Válassz mondjuk gyöngyház fényű, vagy fémhatású festékeink közül – az előzővel fantasztikusan irizáló, a másodikkal pompás metál hatású eredményt fogsz kapni, ha felkened őket papír, textil, kő, fa, gipsz felületekre, vagy egyenesen a falra. A bronz, az óarany és a vörösréz színei alkalmasak karácsonyfagömbök és egyéb díszek “újragondolására”, de feldobhatsz velük régi képkeretet, fonott kosarat, üdvözlőlapot, ablakdíszt vagy gyertyatartót is! Ne feledkezz meg az ünnepi asztalról sem: pöttyözz poharat, fess üveget, alakíts antikká néhány vissza nem váltható borospalackot, vagy hozz a kertből pár közönséges faágat és varázsold át őket különlegessé! Mutatósak a nyári nyaralást idéző kagylók, csigaházak, kavicsok is fémes, vagy gyöngyház csillogásban, esetleg óaranyban egy maroknyi régi, használaton kívüli pénzérme – mintha csak mesés kincsek kerültek volna elő egy régészeti ásatásról!  

Punks not dead

A kaméleon hatású festék spray-kkel gyönyörű színátmeneteket hozhatsz létre fém, fa, üveg, kő, papír, lakkozott és műanyag felületeken. A piros-narancs-sárga, a mályva-piros-narancs, vagy az indigó-lila-piros kombót mi például leheletnyi mennyiségben a karácsonyfa ágainak végén is el tudjuk képzelni – s ha az árnyalat még a díszekkel is harmonizál, az idei fád igencsak emlékezetes lesz! Küldd el fotón, hogy sikerült! Fújhatunk továbbá dekorációs sablonnal ünnepi mintákat az ablakra – a kaméleon hatásban játszó angyalok, csengettyűk és fenyőágak mellett egy-egy különc hópehely új értelmet adhat a “Majd ha piros hó esik!” felkiáltásnak.

Foszforeszkáló meglepetések

Színtelen lakkba kevert foszforeszkáló pigmentekkel izgalmassá varázsolhatod fém vagy műanyag felületeidet, vagy tuningold fel az előszobafalat sötétben világító (kontúr)festékkel! Lehetsz non-figuratív, absztrakt, impresszionista kubista, dadaista, de ha már a téli ünnepkörnél járunk, egy fenyőerdő, egy csillagos ég, egy üstökös, egy hóember, vagy egy szánkó domboldallal pár mozdulattal megvan! (Ha elrontod, mondd azt, hogy hóvihar, cunami, esetleg egy messzi-messzi galaxis!) Foszforeszkáló üvegtörmelékkel nem szokványos díszt varázsolhatsz az ünnepi asztal közepére egy alkalmas üvegtál vagy váza segítségével; s ha vendégeket vársz, a kaputól a bejárati ajtóig vezető kis kerti út mellett is jól fognak mutatni a foszforeszkáló festékkel kipingált üvegek, mécsesek,  vagy egy kedves, világító üdvözlőmondat egy fatáblán, vagy a falon!

elefánt festmény nappal
Világító festék
Gabriella

Holdfény a vásznon? Mutatjuk!

Hogyan lehet élethű a holdfény a vásznon? Tímea festményén láthatod te is, hogyan érdemes nekifogni! Visszajelzéseitek, személyes történeteitek, kreativitásotok és az a töretlen szeretet és

Tovább olvasom...

Mondd el véleményed!

Hogyan használd a világító festéket: útmutató

Fess fényt furfangos festékkel, egyszerűen!

Legyen szó a világító festék kreatív, hasznos, vagy akár különleges felhasználási lehetőségeiről, ötlettárunkban biztos találsz olyan inspiráló ötleteket, melyeket akár különösebb kézügyesség nélkül is megvalósíthatsz, további bővítéséhez pedig csak a fantáziád szabhat határt!