Barion Pixel

Foszforeszkáló kontúrfestékek

1 090 Ft

Varázsold el otthonodat, kontúrozz, díszíts, vagy akár írj a foszforeszkáló kontúrfestékek derengő, vagy épp meglepően hosszan tartó, erős fényével! Melyik szín érdekelne?

Törlés
Cikkszám: UKGFK Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Gondoltál már rá, vajon mire is használnál egy varázsceruzát, vajon miket rajzolnál vele, amik aztán szinte életre is kelnének? Nappal lehet, hogy csak egy hétköznapi, egyszínű fal… ám amikor leszáll az éj, akkor kezdetét veszi a varázslat! Nappali fényben nem, vagy alig látszó minták rajzolódnak ki fokozatosan a sötétben: virágok jelennek meg az ajtófélfákon, a villanykapcsoló mellől épp egy marék pillangó rebben föl, egy város távoli fényei a nappali falán, a hálószobában pedig maga a csillagos égbolt. Mintha csak egy álomvilág kelne életre. Tarts velünk Te is a világító festékek birodalmába!

Az UnikromGlow egyedülállóan nagy fényerejű, órákon át utánvilágító foszforeszkáló kontúrfesték könnyen kezelhető tubusos kialakításának köszönhetően könnyedén húzhatsz vékony világító vonalakat. Húzd meg a tervezett minták körvonalait, mielőtt kitöltenéd festékkel, így megakadályozhatod, hogy a festék túlfolyjon a mintán.

A kontúrfestékek választéka a világító festékek színpalettájával megegyezik. Választhatsz a kitöltő színnel megegyező árnyalatú kontúrt, hogy észrevétlen, de pontos határolóként őrizze például vicces kis figurák körvonalait a falon. Dönthetsz úgy is, hogy a kitöltő színtől eltérő árnyalatban, díszítő elemként használod, például mandalák készítéséhez, vagy egy részletgazdag levélerezet megrajzolásához. Van egy kedvenc idézeted, mottód? Egy felejthetetlen szerelmi vallomásra készülsz? Elő a foszforeszkáló kontúrfestéket, és a falra vele! 😉

Melyik színt válasszam?

A színek kiválasztásakor egy szempontot mindenképp érdemes mérlegelni: szeretnéd, hogy a felfestett minta nappali fényben is látszódjon halványan, vagy titkait inkább őrizze meg az éjszakának? A képeken láthatod a kontúrfestékek nappali, illetve éjszakai színét, azonban vigyázz, mert a festék és az alapfelület színe összeadódik, így mindenképpen az alapfelülettel harmonizáló színt javaslunk. A neonzöld festék például fehér alapon, világosban semleges, nagyon halvány sárgás színű, sötétben pedig sárgás-zöld erős fénnyel világít. Ha pedig esetleg mintás alapfelületre festettünk vele, azok jól láthatók maradnak a világító festék alatt is. Ezzel szemben például az égkék kontúr nappali fényben is erős kék színével díszíti a festett felületet.

Az alapfelület színe, tónusa azonban nem csak a világító kontúrfesték nappali színét befolyásolhatja, hanem a látszólagos fényerejét is: minél világosabb az alapfelület, annál erősebb lesz a fényerő. A viszonylag nagy pigment szemcsék miatt száradás után enyhén érdes, matt felület keletkezik. A réteg védelme érdekében felülfestheted színtelen beltéri lakkal.

Világító festék: A festékek nappali és éjjeli színei, fényerejük (Katt a listáért!)

Hogyan használjam?

Az UnikromGlow egyedülállóan nagy fényerejű, órákon át utánvilágító foszforeszkáló kontúrfesték  feltöltődéséhez nincs szükség speciális fényforrásra. Akár a félig leeresztett redőny alatt beszűrődő fény is feltölti annyira, hogy egész éjjel – fokozatosan halványulva – világítson. Látszólagos fényerejét tovább növelheted, ha több rétegben viszed föl a festéket. Állandó UV fényforrás mellett pedig folyamatosan fog ragyogni a festett felület.

Kiválóan tapad porózus felületekre, mint például fal, papír, fa, gipsz, textil, kő.
Állandó igénybevételnek, dörzsölődésnek, hajlítgatásnak kitett, rugalmas felületek festésére korlátozott mértékben alkalmas, a festékréteg – habár rugalmas – egy idő után megrepedezhet. A fényes műanyag felületeket festés előtt finom dörzspapírral érdesítsd, majd portalanítsd. Üvegre is jól tapad, de előtte alapos portalanítás és zsírmentesítés szükséges; száradás után rugalmas rétegként lehúzható. Sűrűbb a hagyományos festékeknél, így egyszeri felfestéssel is megfelelően vastag réteget vihetsz fel.

Lehetőleg tárold kupakkal lefelé, így esetleges páralecsapódás esetén sem vizet fogsz kinyomni a használat elején. Ha megszáradt, a felület nedves ruhával tisztítható.

Kipróbáltam!

Teszteltem, hogy telefon lámpájával mennyi idő alatt tudom feltölteni a kontúrt. Ehhez az állapothoz 10 másodpercre volt szükség.

Mennyi idő kell, hogy feltöltődjön a fluoreszkáló festék?

 

Ez is érdekelhet:

További információk

Tömeg0.03 g
Szín

neonzöld, vízkék, citrom, azúrkék, ibolya, korall, lime, magenta, napsárga, narancs

Kiszerelés

30 gramm

Értékelések

  1. Szabó Gábor (megerősített tulajdonos)

    Sörétes puskára lett belőle világító pont éjszakai vadászathoz ! Arra kell figyelnem hogy intenzíven meg kell világítani akkor olyan 8 órát jól látni!

Mondd el a véleményed