Barion Pixel

10+1 festék (foszforeszkáló)

10 900 Ft42 800 Ft

Vásárold meg mind a 10 festéket és egy általad kiválasztott színt ajándékba adunk!

(Írd be a megjegyzés rovatba, hogy melyik színt kéred INGYEN a csomagod mellé!)

Törlés

Leírás

Nappal lehet, hogy csak egy hétköznapi, egyszínű fal… ám amikor leszáll az éj, akkor kezdetét veszi a varázslat! Nappali fényben nem, vagy alig látszó minták rajzolódnak ki fokozatosan a sötétben: virágok jelennek meg az ajtófélfákon, a villanykapcsoló mellől épp egy marék pillangó rebben föl, egy város távoli fényei a nappali falán, a hálószobában pedig maga a csillagos égbolt… Mintha csak egy álomvilág kelne életre. Tarts velünk Te is a világító festékek birodalmába!

Az UnikromGlow egyedülállóan nagy fényerejű, órákon át utánvilágító foszforeszkáló festék  feltöltődéséhez nincs szükség speciális fényforrásra, akár a félig leeresztett redőny alatt beszűrődő fény is feltölti annyira, hogy egész éjjel – fokozatosan halványulva – világítson. Látszólagos fényerejét tovább növelheted, ha több rétegben viszed föl a festéket. Állandó UV fényforrás mellett pedig folyamatosan fog ragyogni a festett felület.

Hogyan válaszd ki a tökéletes színt?

A színek kiválasztásakor egy szempontot mindenképp érdemes mérlegelni: szeretnéd-e, hogy a felfestett minta nappali fényben is látszódjon halványan, vagy titkait őrizze meg az éjszakának. A képeken láthatod a festékek nappali, illetve éjszakai színét, azonban vigyázz, mert a festék és az alapfelület színe összeadódik, így mindenképpen az alapfelülettel harmonizáló színt javaslunk.

A neonzöld festék például fehér alapon, világosban semleges, nagyon halvány sárgás színű, sötétben pedig sárgás-zöld erős fénnyel világít. Ha pedig esetleg mintás alapfelületre festettünk vele, azok jól láthatók maradnak a világító festék alatt is. Ezzel szemben például az égkék festék nappali fényben is erős kék színével díszíti a festett felületet.

Az alapfelület színe, tónusa azonban nem csak a világító festék nappali színét befolyásolhatja, hanem a látszólagos fényerejét is. Minél világosabb az alapfelület, annál erősebb lesz a fényerő. A viszonylag nagy pigment szemcsék miatt száradás után enyhén érdes, matt felület keletkezik. A réteg védelme érdekében felülfestheted színtelen beltéri lakkal.

Világító festék: A festékek nappali és éjjeli színei, fényerejük (Katt a listáért!)

Mire figyelj festéskor

Könnyen kezelhető festék, kiválóan tapad porózus felületekre, mint például fal, papír, fa, gipsz, textil, kő.
Állandó igénybevételnek, dörzsölődésnek, hajlítgatásnak kitett, rugalmas felületek festésére korlátozott mértékben alkalmas, a festékréteg – habár rugalmas – egy idő után megrepedezhet. A fényes műanyag felületeket festés előtt finom dörzspapírral érdesítsd, majd portalanítsd. Üvegre is jól tapad, de előtte alapos portalanítás és zsírmentesítés szükséges; száradás után rugalmas rétegként lehúzható. Sűrűbb a hagyományos festékeknél, így egyszeri felfestéssel is megfelelően vastag réteget vihetsz fel. Általában 2-3 rétegnél több nem szükséges. Kiadóssága kicsit kevesebb egy hagyományos festéknél: egy 30 grammos tégellyel körülbelül 4-5 db A4-es lapnak megfelelő méretű felületet tudsz befedni.

Nagyobb, fedett felületeket rövid szőrű plüss hengerrel (lakkozó hengerrel), szivaccsal, vagy sablon ecsettel fess, míg kontúrokat, vonalas alakzatokat pedig inkább vékony hegyes, vagy lapított ecsettel. Pöttyöket (pl. csillagplafonnál) egy egyszerű fültisztítóval, vagy fapálcával tegyél fel a felületre. Ha megszáradt, a felület nedves ruhával tisztítható.

Kitűnően alkalmazható olyan megvilágítatlan kocsibeállók jelzésére, melyeket csak természetes fény ér. Ha viszont a kocsi fényszórója meg tudja világítani az út melletti területet, akkor érdemes a fényvisszaverő festékben és pigmentben gondolkodni!

Ez is érdekelhet:

További információk

Tömeg30 g
Kiszerelés

30 gramm, 150 gramm, 850 gramm

Értékelések

  1. Gabriella

    Minél többet használom, annál többet szeretném még, szívem szerint lassan az egész lakást körbefesteném vele! 🙂
    Egy barátnőmnek odaadtam az egyiket, néhány nap múlva ezt írta: “Nagyon klassz a foszforeszkáló festék! Abban a kis dobozban olyan, amikor világít, mint valami varázspor. Amúgy az a baj ezzel a festékkel, hogy egyelőre annyira tetszik a dobozban, hogy nincs szívem hozzányúlni! 😀 “

Mondd el a véleményed